Menu na potencję

2733-6521-ico-wu.jpg

close-up-of-a-woman-sitting-away-from-a-man-on-a-bed-and-thinking-939932-1728x800_c

Istotnym czynnikiem mającym wpływ na potencję jest odpowiednie jedzenie. Zbilansowana może łatwo wpłynąć na nie tylko poziom potencji, lecz także płodność. Zwróćmy chociażby uwagę na to, co tracimy podczas ejakulacji. Jak powszechnie wiadomo, dochodzi wówczas do całkiem ważnych niedoborów selenu. Można go uzupełnić spożywając tuńczyka, wybrane orzechy, cebulę lub nasiona pszenicy. Inny tak samo istotny składnik w naszej diecie to cynk, który odpowiada za syntezę testosteronu, ten natomiast pobudza nasze libido. W czasie picia alkoholu czy palenia tytoniu tracimy cynk, a można go zwiększyć jedząc potrawy strączkowe, niektóre ryby, niektóre mięsa, żółtka jaj lub ostrygi.
Wyjątkowo istotnym elementem jest też arginina, która stanowi 80 procent spermy. Arginina zwiększa produkcję spermy oraz zwiększa żywotność plemników. Składnik levitra tanio ten bierze udział także w czasie chemicznej przemiany w tlenek azotu, dzięki czemu naczynia krwionośne poddają się powiększeniu i możliwa jest lepsza erekcja. Argininę spotkać można w takich składnikach jak czekolada, mięso wołowe, nerkowce, makrela, orzechy, słonecznik czy indyk.
Warto zwrócić również uwagę na witaminy, głównie na witaminę E, która jest nazywana witaminą płodności. Spotkamy ją w warzywach liściastych, jajach, nasionach pszenicy oraz ciemnym pieczywie. Inna witamina to beta-karoten, która ma wpływ na poprawne działanie hormonów. Jeśli pragniemy unormować jego niedobory skorzystajmy z marchewki, szpinaku, dyni czy batatów.
tekst dostepny na stronie cialis tanio