jJedz zdrowo i nie tyj

398724915-images.jpg

Zrównoważona
dieta oznacza spożywanie warzyw,
owoców, roślin strączkowych – a wszystko to w wyliczonych proporcjach. 40 procent diety
winny stanowić warzywa. W
efektywnej diecie powinny
znaleźć się pomidory, papryka, bakłażan, cukinia, brokuły, botwinka,
cebula, czosnek, cykoria, dynia, fasolka szparagowa, kalafior, kapusta, ogórki
i szeroka gama warzyw. Nie może w niej
zabraknąć szparagów a także szpinaku. Najlepiej
ugotowanych w wodzie lub na parze, nie smażonych,
bez wielu przypraw. Ryby, drób, jaja kurze i
przepiórcze, mięso wołowe należy jeść raz lub dwa razy w
tygodniu. Cukier można jadać od
czasu do czasu, czyli bardzonieczęsto,
bo nie jest to składnik potrzebny w diecie.Jadanie co trzy godziny
sprawia, że nie jesteśmy głodni i organizm nie
kolekcjonuje kalorii na zapas, nie domaga się wielkich ilości
pożywienia. Codzienne spożywanie jest
kluczem do dobrego
tracenia zapasów
tłuszczu. Porcje jedzenia muszą być niewielkie –
jedząc niewiele możemy czuć się nasyceni,
naukowcy to opisali. 4-6 łyżek tłuszczu dziennie
na pewno jest właściwe. Oleje
roślinne i oliwa są niesamowicie
zdrowe. Orzechy włoskie
{zawierają|mają w sobie|posiadadobry dla diety tłuszcz, więc
trzeba je niezbędnie włączyć do
zrównoważonej diety. Należy
konsumować produkty jak najmniej
przetworzone, bo tylko takie są bardzo zdrowe,zawierają to, co najlepsze. Warto zrezygnować z dań oferowanych
w puszkach i słoikach, bo są one praktycznie bezwartościowe. Produkty muszą być wysokiej
jakości, bo tylko wysoka klasagwarantuje smaczne i zdrowe jedzenie.

tekst dostepny na stronie : levitra

kamagra w zelu